به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی، «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا اعلا کرده که این کشور آماده کمک تمام عیار به اوکراین در صورت تهاجم روسیه است.
به گفته وزیر دفاع آمریکا، ایالات متحده نگران اتفاقاتی است که در مرزهای روسیه با اوکراین رخ میدهد و آماده است آنچه را که برای دفاع از قلمرو مستقل خود نیاز دارد، به کی یف هم ارائه دهد.
آستین درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین با ۱۷۵ هزار نظامی گفت: ما به اندازه نیروها در مناطق مرزی و آنچه در فضای مجازی اتفاق میافتد نگاه میکنیم، و این واقعاً نگرانی ما را افزایش میدهد و روی آنها تمرکز داریم. البته ما متعهد به کمک به اوکراین برای دفاع از قلمرو مستقل خود هستیم، تا اوکراین آنچه را که برای دفاع از قلمرو مستقل خود نیاز دارد، داشته باشد.
وزیر دفاع آمریکا و رئیس پنتاگون اما جزئیاتی از اقدامات احتمالی این کشور در صورت وقوع جنگ علیه اوکراین را ارائه نداد و به این موضوع بسنده کرد که دیروز جو بایدن گفت در حال بررسی تعدادی ابتکار عمل است، بنابراین من نمیخواهم جلوتر از رئیسم صحبت کنم.
آمریکا و متحدانش در تلاشی هدفمند، روسیه را به رفتار تهاجمی علیه اوکراین متهم و حتی تهدید میکنند چنانچه مسکو به دنبال اقدام نظامی علیه کی یف باشد؛ با پاسخ قاطع آنها مواجه خواهد شد.
در ادامه همین اتهامها، روزنامه واشنگتن پست از گزارش ارائه شده از سوی نهادهای اطلاعاتی آمریکا خبر داد که در آن مدعی شدهاند که روسیه تا اوایل سال میلادی ۲۰۲۲، در تدارک تهاجمی چند وجهی علیه اوکراین است.
ادعا میشود که این حمله شامل ۱۷۵ هزار نیروی نظامی روس خواهد بود که حدود دو برابر تعدادی است که در رزمایش بهاره روسیه در مجاورت مرزهای اوکراین حضور داشتند. حتی با استناد به تصاویر ماهوارهای، گفته میشود که نیروهای روس که به تانک و تجهیزات توپخانه ای مجهز هستند؛ در چهار نقطه از مرز اوکراین مستقر شدهاند.
همچنین در برخی مناطق، نیروها تجهیزات نظامی را رها کردهاند تا در صورت لزوم قابلیت حمله واکنش سریع را داشته باشند.
مسکو اما، در مقابل، تاکید میکند که جابجایی نظامی در تمامیت ارضی روسیه، تهدیدی برای هیچیک از کشورهای مجاور نیست حال آنکه، از وجود نشانهها مبنی بر اینکه اوکراین قصد دارد با اتکا به حمایت و تجهیزات غربی، مناقشه منطقه دونباس را با اقدام نظامی حل و فصل کند؛ بیمناک است. از سوی دیگر، الحاق اوکراین به ناتو که به استقرار تجهیزات نظامی پیمان آتلانتیک شمالی در مجاورت مرزهای روسیه منجر میشود؛ خط قرمز مسکو است.
در این میان، با بالا گرفتن تنشها و لفاظیهای آمریکا علیه روسیه، جو بایدن و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور دو کشور در تدارک گفتگو با یکدیگر هستند تا آنگونه که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا ادعا میکند، روابط دو کشور به مسیری قابل پیش بینی و باثبات بازگردد هرچند به گفته سرگئی لاوروف همتای روس، اقدامات اخیر واشنگتن، دو کشور را به سمت و سوی مخالف سوق میدهد.
نظر شما